Dark
Light

Scheuren ontdekt in koor Martinikerk

Auteur:
1 minuut leestijd

Koor van de Martinikerk
Koor van de Martinikerk
In het koor van de Martinikerk in Groningen zijn zeven scheuren ontdekt. Dat meldt het Dablad van het Noorden donderdag.

Of de scheuren zijn ontstaan door aardbevingen als gevolg van de gaswinning in de regio is nog niet duidelijk. Wel is de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Assen inmiddels op de hoogte gebracht. Deskundigen van de NAM hebben inmiddels een kijkje genomen. In opdracht van de maatschappij heeft een gespecialiseerd bedrijf meetapparatuur op de muren van het koor aangebracht.


In de provincie Groningen zijn zo nu en dan aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Sinds augustus vorig jaar zijn bij de NAM al bijna negenduizend schademeldingen binnengekomen.

De scheuren in het koor van de Martinikerk kunnen overigens ook zijn ontstaan door bouwwerkzaamheden in de buurt van de kerk. Onder het nabijgelegen Forum wordt momenteel een garage gebouwd.

De Martinikerk, vroeger Sint-Maartenskerk genoemd, is de oudste kerk van Groningen. Een groot deel van de hallenkerk dateert uit de vijftiende eeuw.

×