De vijf beste geschiedenisboeken van 2013

Nog vijf boeken maken kans op de Libris Geschiedenis Prijs 2013. De organisatie heeft zaterdag de shortlist van de jaarlijkse prijs bekendgemaakt in de Volkskrant.

De Libris Geschiedenis Prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van dat jaar. Criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden.

De prijsuitreiking vindt plaats op 20 oktober tijdens een speciale live-uitzending van radioprogramma OVT. De prijs – een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, het Openluchtmuseum, de NTR/VPRO en de Volkskrant – wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Het is een van de vaste onderdelen van de Maand van de Geschiedenis.

De volgende vijf boeken staan op de shortlist:

De Boerenoorlog
Boek over de Boerenoorlog (1899-1902) in Zuid-Afrika. Geschreven door Martin Bossenbroek. ››

De vergelding
Boek waarin Jan Brokken op zoek gaat naar het ware verhaal achter een bijzondere oorlogsgeschiedenis ››

Naar het aards paradijs
Boek van Roelof van Gelder over ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen ››

Wereld in woorden
Boek van Frits van Oostrom over de geschiedenis van de Nederlandse literatuur in de periode 1300-1400 ››

1001 Vrouwen
Boek van Els Kloek over letterlijk 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis ››

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: