/

Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)

Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)
Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)

Op deze foto, gemaakt tijdens de Tour de France van 1927, is te zien hoe de Belgische wielrenners Maurice De Waele en Julien Vervaecke samen een sigaretje roken. Landgenoot Gustave Van Slembrouck is zo vriendelijk de sigaretten aan te steken. Wanneer de foto precies is gemaakt, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk op de laatste dag van de ronde. Op die dag wordt traditiegetrouw niet meer echt gekoerst. De slotetappe wordt vooral gezien als een feestelijke afsluiting van drie weken koers. Alleen voor de sprint wordt er nog even echt hard gereden. Tegenwoordig drinken de rijders die iets te vieren hebben tijdens de laatste dag van de Tour de France ook vaak een glas champagne.

Lees ook: Rodrigo de Jerez, de eerste roker van Europa
Boek: Une belle histoire – De Tour in 21 korte verhalen…
Meer sportgeschiedenis

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: