Sigaretjes roken in de Tour de France (1927)

Op deze foto, gemaakt tijdens de Tour de France van 1927, is te zien hoe de Belgische wielrenners Maurice De Waele en Julien Vervaecke samen een sigaretje roken. Landgenoot Gustave Van Slembrouck is zo vriendelijk de sigaretten aan te steken. Wanneer de foto precies is gemaakt, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk op de laatste dag van de ronde. Op die dag wordt traditiegetrouw niet meer echt gekoerst. De slotetappe wordt vooral gezien als een feestelijke afsluiting van drie weken koers. Alleen voor de sprint wordt er nog even echt hard gereden. Tegenwoordig drinken de rijders die iets te vieren hebben tijdens de laatste dag van de Tour de France ook vaak een glas champagne.




Lees ook: Rodrigo de Jerez, de eerste roker van Europa
Boek: Une belle histoire – De Tour in 21 korte verhalen…
Meer sportgeschiedenis

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: