Tweede etappe Tour in teken van Deltawerken

Toepasselijk weer in de slotfase van de tweede etappe waarin het thema 'water' is. Het weer is zeer onstuimig, met hevige buien, hevige wind en onweer. Op Neeltje Jans waaide het zo hard dat er dranghekken omwaaiden.

‘Légion d’Honneur’ voor Nederlandse Tourwinnaars

De Nederlandse winnaars van de Tour de France, Jan Janssen en Joop Zoetemelk, krijgen zaterdag voorafgaand aan de start van de beroemde wielerronde de Légion d’Honneur, de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding.

Le Tour d’Hollande

Nederland kent een rijke geschiedenis met het organiseren van de Tourstart. Met Utrecht inbegrepen staat de teller op zes. Geen enkel ander land buiten Frankrijk mocht zo vaak de start organiseren. De eerste keer dat de Tour de France ons land aandeed was in 1954.

Zundertse bordeelbus voor tentoonstelling naar Utrecht

De Sauna Diana bus was in de jaren tachtig de eerste ploegenbus in de Tour de France en een echte bezienswaardigheid. De Engelse dubbeldekkerbus van de seksclub van Corry en Frans Siemons uit Zundert volgde zoon Jan die vijf keer de Tour de France reed.

Spoorwegmuseum komt met wielertentoonstelling

Sinds 1936 nemen er Nederlandse renners deel aan de Tour de France. Met het tonen van diverse collecties en bruiklenen wil het museum straks een beeld geven van de rol van de Nederlanders in de Tour de France.

Brussel wil Eddy Merckx eren met Tourstart

In 2019 is het exact vijftig jaar geleden dat de Belgische wielrenner Eddy Merckx zijn eerste Tour de France won. De stad Brussel wil de wielrenner eren door over vijf jaar de start van de Ronde van Frankrijk te organiseren. Dat melden Belgische media.

Tour startte in 1954 voor het eerst in Nederland

In 2015 is Utrecht de startplaats van de Tour de France. Het is niet voor het eerst dat de wereldberoemde wielerwedstrijd in Nederland begint. In 1954 gebeurde dat voor het eerst. De Tour begon toen in Amsterdam.

Finale EK 1988 hèt Studio Sport-moment

Het winnen van de EK-finale in 1988 is vrijdag gekozen als mooiste Studio Sport-moment. Vanwege het 50-jarig bestaan van Studio Sport konden kijkers afgelopen week kiezen voor hun mooiste sportmoment. De EK-finale van 1988 kreeg bijna twintig procent van de stemmen.