Stapel brieven uit Tweede Wereldoorlog gevonden op Utrecht CS

Een stel uit Vught heeft zondag een stapel brieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De brieven werden aangetroffen in een achtergelaten tas en zouden dateren uit de periode 1942-44. Dat meldt het AD dat met de vinders sprak.

Update: Eigenaar stapel brieven uit Tweede Wereldoorlog gevonden

De gevonden brieven uit de Tweede Wereldoorlog (Facebook)
De gevonden brieven uit de Tweede Wereldoorlog (Facebook)
De vinders plaatsten een bericht op hun Facebook-account met foto’s van de brieven en een verzoek het bericht zoveel mogelijk te delen, in de hoop zo de rechtmatige eigenaar te bereiken. Aan de oproep wordt massaal gehoor gegeven: het bericht is inmiddels ruim zestienduizend keer gedeeld.

De tas zou zijn achtergelaten op een bankje op perron 18. Het gaat om tussen de 100 en 150 brieven. Na bestudering van de brieven ontdekten de vinders dat het merendeel van de correspondentie gaat tussen twee geadresseerden. De ene woonde in Herzogenrath, vlak over de Duitse grens, de andere in Heerlen. De vinders hebben enkele brieven geopend, zo verklaren ze tegenover het AD. De twee schrijvers vertellen elkaar bijvoorbeeld over wat ze gegeten hebben en over of het veilig is.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: