/

Stapel brieven uit Tweede Wereldoorlog gevonden op Utrecht CS

De gevonden brieven uit de Tweede Wereldoorlog (Facebook)
De gevonden brieven uit de Tweede Wereldoorlog (Facebook)

Een stel uit Vught heeft zondag een stapel brieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De brieven werden aangetroffen in een achtergelaten tas en zouden dateren uit de periode 1942-44. Dat meldt het AD dat met de vinders sprak.

Update: Eigenaar stapel brieven uit Tweede Wereldoorlog gevonden

De gevonden brieven uit de Tweede Wereldoorlog (Facebook)
De gevonden brieven uit de Tweede Wereldoorlog (Facebook)
De vinders plaatsten een bericht op hun Facebook-account met foto’s van de brieven en een verzoek het bericht zoveel mogelijk te delen, in de hoop zo de rechtmatige eigenaar te bereiken. Aan de oproep wordt massaal gehoor gegeven: het bericht is inmiddels ruim zestienduizend keer gedeeld.

De tas zou zijn achtergelaten op een bankje op perron 18. Het gaat om tussen de 100 en 150 brieven. Na bestudering van de brieven ontdekten de vinders dat het merendeel van de correspondentie gaat tussen twee geadresseerden. De ene woonde in Herzogenrath, vlak over de Duitse grens, de andere in Heerlen. De vinders hebben enkele brieven geopend, zo verklaren ze tegenover het AD. De twee schrijvers vertellen elkaar bijvoorbeeld over wat ze gegeten hebben en over of het veilig is.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Bekijk meer over:

Nieuws, Tweede Wereldoorlog

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: