Taiwan krijgt museum over Troostmeisjes

In Taiwan wordt eind dit jaar een museum geopend waarin de verhalen van Troostmeisjes centraal staan. Dat meldt de Telegraaf.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden duizenden vrouwen in de door Japan bezette gebieden gedwongen seks te hebben met Japanse soldaten. Ze moesten deze mannen die ver van huis waren “troost” bieden. De vrouwen werden daarom bekend als Troostmeisjes. Volgens schattingen werden tijdens de oorlog zo’n 200.000 vrouwen gedwongen zich te prostitueren.

De plannen voor het museum over de Troostmeisjes zijn deze week aangekondigd door de Taiwanese president Ma Ying-jeou. Het museum moet de deuren in december openen.

De kwestie van de Troostmeisjes ligt nog altijd erg gevoelig. In Japan zijn verschillende politici die stellen dat er helemaal geen bewijs is dat vrouwen gedwongen werden tot seks met Japanse soldaten. Daarnaast zou er geen sprake zijn geweest van stelselmatig misbruik.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: