Tekening Rembrandt ontdekt in Duits museum

Een krijttekening van een hond uit de collectie van het Herzog Anton Ulrich-Museum in het Duitse Braunschweig blijkt te zijn gemaakt door Rembrandt van Rijn. Dat concluderen internationale kenners. Eerder werd de tekening toegeschreven aan de Duitse kunstenaar Johan Melchior Roos.

De tekening werd onlangs nader onderzocht vanwege de digitalisering van de museumcollectie. Er ontstond onduidelijkheid over de maker. Ging het in werkelijkheid niet om een werkje van Rembrandt? Om uitsluitsel te krijgen nodigde het museum een aantal Rembrandt-kenners uit, waaronder de Nederlander Peter Schatborn. Volgens deze kenners gaat het inderdaad om een krijttekening van de Hollandse Meester uit de Gouden Eeuw.

Het gaat om een snelle studie van een hond. In totaal zijn er zo’n 700 tekeningen van Rembrandt bekend.

Lees ook: Rembrandt van Rijn – Meester uit de Gouden Eeuw
Boek: Late Rembrandt

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: