Week van de koloniale geschiedenis

Televisieomroepster Hannie Lips (88) overleden

Hannie Lips in 1956
De Nederlandse televisieomroepster Hannie Lips is maandag op 88-jarige leeftijd overleden. Haar familie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Hannie Lips presenteerde in de jaren vijftig en zestig televisieprogramma’s voor de KRO. In 1954 volgde ze Mies Bouwman op als omroepster. Ze presenteerde onder meer kinderprogramma’s als Dappere Dodo en Hokus Pokus, dat kan ik ook.

Lips kondigde de programma’s op een heel enthousiaste manier aan. Bij het grote publiek werd ze ook wel bekend als ‘de zwaaiende omroepster’. Hannie Lips had namelijk de gewoonte om tijdens haar televisiewerk te zwaaien naar de jonge televisiekijkertjes.

- advertentie -

In 1958 presenteerde ze het Eurovisie Songfestival. Hannie Lips overleed maandag op 88-jarige leeftijd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: