Terugkijken: ‘In de rij voor Anne Frank’

Terugkijken - 'In de rij voor Anne Frank'
Terugkijken – ‘In de rij voor Anne Frank
Regisseur Robert Schinkel maakte een bijzondere documentaire. Vier seizoenen lang volgde hij de rij bezoekers die dagelijks voor het Anne Frank Huis in Amsterdam staat.

Anne Frank
Anne Frank


Via persoonlijke verhalen van negen mensen uit de hele wereld en aan de hand van tweeëntwintig meisjes die in hun eigen taal passages voorlezen uit Annes dagboek, wordt in de documentaire – getiteld In de Rij voor Anne Frank – het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht.

In de documentaire zijn onder meer twee Tibetaanse monniken te zien, voor wie Anne Frank het symbool is van hoop. Zij moesten als kind uit Tibet vluchten, toen het land werd bezet door China. Een homoseksuele man uit Paraguay vertelt in de film hoe hij opgroeide tijdens de dictatuur en zich net als Anne Frank een onderduiker voelde. En een Nederlandse vrouw van in de negentig, die het beruchte concentratiekamp Bergen Belsen wél heeft overleefd, vertelt uit eigen ervaring wat Anne te wachten stond en wat haar uiteindelijk overkwam.

De hoofdpersonen zijn zowel voor als na hun bezoek aan het Achterhuis te zien. Als ze het huis uitkomen, koppelen ze hun eigen verhaal aan dat van Anne Frank.

- advertentie -

In de rij voor Anne Frank

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier