1900 jaar oude Romeinse bokshandschoenen gevonden

Tijdens bodemonderzoek hebben archeologen in Engeland een opmerkelijke ontdekking gedaan. In de buurt van de Muur van Hadrianus vonden ze een paar Romeinse bokshandschoenen. De knokkels van de personen die deze gevechtsartikelen gebruikten zijn nog zichtbaar.

Een boksring op de appelplaats van kamp Vught

Het geluid van getimmer klonk over de appèlplaats van kamp Vught. Op de plek waar gevangenen anders eindeloos moesten wachten totdat ze geteld waren en publieke afranselingen plaatsvonden, werd nu van houten planken een boksring gebouwd. De volgende dag, 15 juni 1943, stond een sportdag gepland met in de avond

De oorlogsjaren van bokslegende Ben Bril

Bij uitgeverij Cossee verscheen onlangs het boek 'Dansen om te overleven' van Steven Rosenfeld over bokslegende Ben Bril. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dook hij onder, maar werd verraden en opgepakt.

Auschwitz te gruwelijk voor Rocky-achtig Hollywoodscenario

Wanneer romanschrijvers ervoor kiezen historische personages in hun boek een rol te laten spelen, komen zij onoverkomelijk voor een dilemma te staan. Kun je een historisch persoon dingen laten doen of zeggen, waarvan je niet zeker weet dat hij dat werkelijk gedaan of gezegd heeft?

Leen Sanders, de bokser die in Auschwitz levens redde

In een boksspecial van sporttijdschrift Achilles onder meer aandacht voor de Nederlandse bokser Leen Sanders, die als Jood in Auschwitz terechtkwam en zich daar zo heldhaftig gedroeg dat veel overlevenden vinden dat ze hun leven aan hem hebben te danken. Achilles is een betrekkelijk nieuw tijdschrift voor sportgeschiedenis. De zesde

Ali (2001)

Film over het leven van de bokslegende Mohammed Ali, met Will Smith in de hoofdrol. Geregisseerd door Micheal Mann.