Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Caravaggio

Topstuk Caravaggio in Galerij Prins Willem V

In Galerij Prins Willem V wordt vanaf 11 oktober een schilderij tentoongesteld van de beroemde Italiaanse kunstenaar Caravaggio (1571-1610). Het gaat om het werk Een jongen gebeten door een hagedis uit de National Gallery in Londen. Dat er straks in Den Haag een werk van Caravaggio hangt is bijzonder. Geen enkel Nederlands museum bezit namelijk een schilderij van Caravaggio.

‘Honderd werken Caravaggio ontdekt’

Kunstdeskundigen zeggen honderd kunstwerken van de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610) te hebben gevonden. Het zou gaan om werken die de kunstenaar tussen 1584 en 1588 maakte. In die periode was Caravaggio in de leer bij Simone Peterzano.

Onbekend werk Caravaggio ontdekt

In Groot-Brittannië is een onbekend werk van de Italiaanse schilder Michelangela Merisi da Caravaggio (1571-1610) ontdekt. Het gaat om een portret van de heilige Augustinus. Volgens een Caravaggio-expert moet het werk rond 1600 zijn gemaakt. Caravaggio was toen 28 jaar oud.

Gestolen Caravaggio teruggevonden

De Duitse politie heeft een ruim vierhonderd jaar oud schilderij van de Italiaanse schilder Michelangela Merisi da Caravaggio gevonden. Het werk werd twee jaar geleden gestolen uit een museum in de Oekraïne. Het gaat om een zeer waardevol werk. Het doek getiteld De Judaskus werd rond 1602 door Caravaggio gemaakt en vertegenwoordigt een waarde van enkele tientallen miljoenen euro’s. Volgens
Lood (Publiek Domein - wiki)

‘Caravaggio werd gek van loodvergiftiging’

Italiaanse wetenschappers denken dat de Italiaanse kunstschilder Caravaggio, waarvan momenteel in Rome de vierhonderdste sterfdag wordt herdacht, leed aan loodvergiftiging en daardoor doordraaide. Volgens de onderzoekers van de universiteiten van Pisa, Ravenna en Bologna is loodvergiftiging de meest voor de hand liggende oorzaak van Caravaggio’s woedeaanvallen en zijn mysterieuze overlijden. Door het verrichten van DNA-onderzoek op botten die van Caravaggio

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.314 actieve abonnees

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Volg ons: