Afsluiting Haringvliet had grote gevolgen

Ruim vijftig jaar geleden opende Joop Bakker, die op dat moment minister van Verkeer en Waterstaat was, het sluizencomplex van de Haringvliet, ook wel bekend als de Haringvlietdam.

Wie was Neeltje Jans?

Wie was Neeltje Jans eigenlijk? Het antwoord is niet zo eenvoudig. Volgens de meeste historici is de naam afkomstig van de oude godin Nehalennia.

Tweede etappe Tour in teken van Deltawerken

Toepasselijk weer in de slotfase van de tweede etappe waarin het thema 'water' is. Het weer is zeer onstuimig, met hevige buien, hevige wind en onweer. Op Neeltje Jans waaide het zo hard dat er dranghekken omwaaiden.

Oosterscheldekering bestaat 25 jaar

Het is dinsdag precies vijfentwintig jaar geleden dat de Oosterscheldekering officieel in gebruik werd genomen door koningin Beatrix. Na de watersnoodramp van 1953 waarbij meer dan achttienhonderd mensen om het leven kwamen, stelde de overheid een zogenaamde Deltacommissie in die moest onderzoeken welke werken er precies uitgevoerd moesten worden om

Waterkaart: Noord-Brabant van Aa tot Zoom

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft een zogenaamde Brabantse Waterkaart online gezet. Met deze kaart wordt uitgebreid stilgestaan bij de watergeschiedenis van Brabant.

Deltawerken eindelijk afgerond

Met de ingebruikname van de nieuwe waterkering bij Harlingen is dinsdag het Deltaplan uit de jaren vijftig eindelijk voltooid. De Friese stad Harlingen had al sinds 1965 een zeewering maar die lag niet op zogenaamde ‘deltahoogte’. De dinsdag in gebruik genomen waterkering ligt dat wel. De ingebruikname van deze kering

Zeeuwse geschiedenis als strip

Van Nehalennia tot Westerscheldetunnel, de Zeeuwse geschiedenis komt 1 juni uit in stripvorm. Dat melden verschillende Zeeuwse media.