Holocaust-memorabilia verkocht via eBay

Kampuniform te koop aangeboden via Auschwitz (Google Cache)
Kampuniform te koop aangeboden via Auschwitz (Google Cache)
Veilingwebsite eBay heeft een aantal Holocaust-objecten die op de site te koop werden aangeboden offline gehaald, nadat een Britse krant kritiek op de veilingssite had geuit.

Via de website werden zo’n dertig Holocaust-objecten te koop aangeboden, waaronder een kampuniform van een bakker die in Auschwitz om het leven kwam, schoenen van een gevangene en een tandenborstel uit een concentratiekamp. De veiling werd ontdekt door verslaggevers van de Britse krant Mail on Sunday.

Nadat de krant over de kwestie had gepubliceerd verwijderde eBay de bewuste advertenties. Het bedrijf heeft inmiddels excuses aangeboden en toegezegd 25.000 pond (29.000 euro) te doneren aan een goed doel. In een verklaring schrijft eBay dat een groot aantal medewerkers continu toezicht houdt op het aanbod en dat de Holocaust-objecten kennelijk door de mazen van het net zijn geglipt.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: