Holocaust-memorabilia verkocht via eBay

Kampuniform te koop aangeboden via Auschwitz (Google Cache)
Kampuniform te koop aangeboden via Auschwitz (Google Cache)
Veilingwebsite eBay heeft een aantal Holocaust-objecten die op de site te koop werden aangeboden offline gehaald, nadat een Britse krant kritiek op de veilingssite had geuit.

Via de website werden zo’n dertig Holocaust-objecten te koop aangeboden, waaronder een kampuniform van een bakker die in Auschwitz om het leven kwam, schoenen van een gevangene en een tandenborstel uit een concentratiekamp. De veiling werd ontdekt door verslaggevers van de Britse krant Mail on Sunday.

Nadat de krant over de kwestie had gepubliceerd verwijderde eBay de bewuste advertenties. Het bedrijf heeft inmiddels excuses aangeboden en toegezegd 25.000 pond (29.000 euro) te doneren aan een goed doel. In een verklaring schrijft eBay dat een groot aantal medewerkers continu toezicht houdt op het aanbod en dat de Holocaust-objecten kennelijk door de mazen van het net zijn geglipt.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: