Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Laszlo Csatary

Nazi-verdachte Laszlo Csatary (98) overleden

De van oorlogsmisdaden verdachte Laszlo Csatary hoeft zich niet meer voor de rechter te verantwoorden. Hij is zaterdag op 98-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Hongarije. Zijn advocaat heeft dat bekendgemaakt. De Hongaar zou tijdens de oorlog als politiecommandant in het getto van de stad Kassa (nu Kosice in Slowakije) hebben gewerkt en zich daar opvallend wreed hebben gedragen.

Nazi-verdachte Laszlo Csatary (98) aangeklaagd

Justitie in Hongarije heeft de 98-jarige Laszlo Csatary deze week aangeklaagd voor oorlogsmisdaden. Een jaar geleden werd de vermeende oud-nazi opgespoord door medewerkers van het Britse tabloid The Sun. De Hongaar zou tijdens de oorlog als politiecommandant in het getto van de stad Kassa (nu Kosice in Slowakije) hebben gewerkt. Hij zou zich daar opvallend wreed hebben gedragen.

Ex-nazi Laszlo Csatary gearresteerd

De 97-jarige oud-nazi Laszlo Csatary is in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gearresteerd. Eerder deze week onthulde de Britse tabloid The Sun de Hongaar te hebben opgespoord. Het Simon Wiesenthal Centrum, dat zich onder meer bezighoudt met de jacht op oorlogsmisdadigers, gaf justitie in Hongarije vorig jaar al informatie over Csatary.

Hongaarse oorlogsmisdadiger Laszlo Csatary opgespoord

De Britse tabloid The Sun zegt in Hongarije de nazimisdadiger Laszlo Csatary te hebben opgespoord. De 97-jarige Hongaar staat hoog op de lijst van meest gezochte oorlogsmisdadigers van het Simon Wiesenthal Centrum. De directeur van het Simon Wiesenthal Centrum heeft tegenover verschillende media inmiddels bevestigd dat de gezochte oorlogsmisdadiger gelokaliseerd is in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project

Volg ons: