Intifada – Opstand van de Palestijnen

De intifada is een bekend fenomeen uit de geschiedenis van het Midden-Oosten. Wat is de betekenis van intifada en wat houdt dit verschijnsel in? Een korte geschiedenis van intifada.

De Gulf Oil bomaanslag

In de nacht van 14 op 15 maart 1971 woedde er een flinke brand op het terrein van Gulf Oil in de Rotterdamse Europoort. Een toevoerleiding naar de opslagtanks was op het eerste oog spontaan ontploft. De brand was een van de grootste uit de geschiedenis van de Rotterdamse haven.

Mossad liet Josef Mengele ontsnappen

De Mossad had in 1960 de mogelijkheid Josef Mengele, een beruchte arts uit concentratiekamp Auschwitz, aan te houden. Dat heeft de voormalige Mossad-leider Rafi Eitan gezegd in een interview met het Franse persbureau AFP.

Munich (2005) – Film

Munich: film over de gijzelingsactie tijdens de Olympische Spelen van 1972. Geregisseerd door Steven Spielberg. Tijdens de Olympische Spelen van 1972 worden de Israëlische atleten gegijzeld door Palestijnse terroristen. De gijzeling loopt niet goed af en een agent van de Mossad krijgt de opdracht om de elf verantwoordelijke Palestijnen te