Dark
Light

VARA

Artikelen over de geschiedenis van de VARA (Vereniging Arbeiders Radio Amateurs), de radio- en televisie-omroep die op 1 november 1925 werd opgericht.
Zo is het toevallig ook nog 's een keer (v.l.n.r. Dimitri Frenkel Frank, Mies Bouwman, Rinus Ferdinandusse en Joop van Tijn) (7 december 1963)

Beeldreligie: “Schandalige godslastering bij de VARA!” (1964)

Van 1963 tot 1966 zond de VARA een satirisch televisieprogramma uit met de bijzondere titel “Zo is het toevallig ook nog eens een keer”. De show was gebaseerd op het door de Britse journalist David Frost gepresenteerde BBC-programma That Was The Week That Was. In 1964 zorgde een sketch waarin de televisie als nieuwe religie werd gepresenteerd voor enorme ophef.

Je leven in tv-fragmenten

De VARA heeft in samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Beeld en Geluid de website mijntvbio.nl gelanceerd. Op de website kunnen bezoekers aan de hand van de geboortedatum een persoonlijke tv-biografie opvragen. De themawebsite is gelanceerd naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van televisie in Nederland. Bij de ontwikkeling van de site heeft de VARA nauw samengewerkt met

Documentaire over de geschiedenis van Amnesty

De VARA zendt vrijdag 27 mei de documentaire Amnesty! When They Are All Free. In deze docu staat de geschiedenis van de jubilerende mensenrechtenorganisatie Amnesty centraal. Amnesty International werd op 28 mei 1961 opgericht en bestaat later deze maand dus precies vijftig jaar. In co-productie met de VARA heeft de BBC daarom een documentaire gemaakt over de geschiedenis van de