Voetballer en acteur Hans Boskamp (78) overleden

Hans Boskamp – Foto: ajax.nl

De Nederlands voetballer en acteur Hans Boskamp is dinsdag overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

Voordat Hans Boskamp bekend werd als acteur, was hij actief als voetballer. De geboren Rotterdammer speelde voor Ajax en kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal. In 1960 werd hij acteur.

Als acteur werkte Boskamp mee aan een groot aantal films en televisieseries.

- advertentie -Zo was hij onder meer te zien in Floris, Sil de Strandjutter, Turks Fruit en Ja zuster, nee zuster. Vanaf 1994 speelde hij mee in de serie Oppassen die door de VARA werd uitgezonden.

Naast zijn baan als acteur begeleidde Boskamp ook jarenlang artiesten. In 1969 begeleidde hij namens platenmaatschappij EMI John Lennon en Yoko Ono tijdens hun beroemde verblijf in het Amsterdamse Hilton en hun daaropvolgende reis naar Wenen.

Terug naar het Hilton met Hans Boskamp:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: