//

Voetballer en acteur Hans Boskamp (78) overleden

De Nederlands voetballer en acteur Hans Boskamp is dinsdag overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

Voordat Hans Boskamp bekend werd als acteur, was hij actief als voetballer. De geboren Rotterdammer speelde voor Ajax en kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal. In 1960 werd hij acteur. Als acteur werkte Boskamp mee aan een groot aantal films en televisieseries. Zo was hij onder meer te zien in Floris, Sil de Strandjutter, Turks Fruit en Ja zuster, nee zuster. Vanaf 1994 speelde hij mee in de serie Oppassen die door de VARA werd uitgezonden.

Naast zijn baan als acteur begeleidde Boskamp ook jarenlang artiesten. In 1969 begeleidde hij namens platenmaatschappij EMI John Lennon en Yoko Ono tijdens hun beroemde verblijf in het Amsterdamse Hilton en hun daaropvolgende reis naar Wenen.

Terug naar het Hilton met Hans Boskamp:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: