Week van de koloniale geschiedenis

Voetballer en acteur Hans Boskamp (78) overleden

Hans Boskamp – Foto: ajax.nl

De Nederlands voetballer en acteur Hans Boskamp is dinsdag overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

Voordat Hans Boskamp bekend werd als acteur, was hij actief als voetballer. De geboren Rotterdammer speelde voor Ajax en kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal. In 1960 werd hij acteur.

Als acteur werkte Boskamp mee aan een groot aantal films en televisieseries.

- advertentie -Zo was hij onder meer te zien in Floris, Sil de Strandjutter, Turks Fruit en Ja zuster, nee zuster. Vanaf 1994 speelde hij mee in de serie Oppassen die door de VARA werd uitgezonden.

Naast zijn baan als acteur begeleidde Boskamp ook jarenlang artiesten. In 1969 begeleidde hij namens platenmaatschappij EMI John Lennon en Yoko Ono tijdens hun beroemde verblijf in het Amsterdamse Hilton en hun daaropvolgende reis naar Wenen.

Terug naar het Hilton met Hans Boskamp:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: