Dark
Light

Tientallen brieven en foto’s Alexine Tinne geschonken aan Den Haag

Auteur:
1 minuut leestijd

Alexine Tinne – Afb: Haags Historisch Museum
Engelse nazaten hebben een grote collectie brieven, documenten, foto’s en schetsboeken van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Alexine Tinne geschonken aan de stad Den Haag. Een groot aantal van die stukken is momenteel te zien in het Haags Historisch Museum.

Onder de titel Alexine Tinne, Afrikaanse avonturen van een Haagse dame stelde het museum een tentoonstelling over de Haagse ontdekkingsreizigster samen. Vanwege de schenking is die tentoonstelling verlengd tot en met 24 maart.


De in Den Haag woonachtige Alexine Tinne reisde als eerste westerse vrouw naar Centraal Afrika. Ze deed daarvan verslag in brieven, aquarellen én foto’s, waarmee ze behoort tot een van de eerste vrouwelijke fotografen van niveau.

In Den Haag waren al een flink aantal archiefstukken van Alexine Tinne te vinden. Dankzij de schenking is deze verzameling uitgebreid, onder meer met interieurfoto’s van haar huis aan het Lange Voorhout 32, schetsboeken en persoonlijke documenten zoals een Valentijnskaartje en verjaardagskaartje dat Alexine Tinne ontving.

Lees ook: De Afrikaanse avonturen van Alexine Tinne

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Ook interessant

Zelfde rubriek

×