Uitgever Godfried Lannoo (85) overleden

Het overlijden werd donderdag op de website van de uitgeverij bekendgemaakt
De Belgische uitgever Godfried Lannoo is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Vlaamse uitgeverij Lannoo heeft dat bekendgemaakt.

Godfried Lannoo werd op 7 mei 1927 geboren als vierde van acht kinderen. Zijn vader, Joris Lannoo, was oprichter van een drukkerij en uitgeverij die vooral in Vlaanderen en Nederland actief was. In 1959, bij het vijftigjarige jubileum van de drukkerij-uitgeverij, nam Godfried Lannoo de zaak samen met zijn broer Jan over.In de periode hierna groeide het bedrijf sterk. In 1991 werd het bedrijf gesplitst in twee delen, de drukkerij Lannoo en de uitgeverij Lannoo. Godfried Lannoo was de eerste Vlaamse uitgever die zijn opwachting maakte op de Frankfurter Buchmesse. Hierdoor werden verschillende Vlaamse uitgaven ook internationaal uitgebracht.

- advertentie -

In 1994 trok Lannoo zich terug als algemeen directeur en in 2002 als voorzitter van de raad van bestuur. Vanwege zijn verdiensten werd Godfried Lannoo in 1996 door koning Albert II in de adelstand verheven tot ridder. Hij koos als wapenspreuk: ‘Den lande en volke getrouw’. In april 2003 benoemde de Nederlandse koningin Beatrix hem tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Interview met Godfried Lannoo in De Zevende Dag (2009)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: