Wetenschappelijke artikelen Elsevier via website KB

Elsevier
Via de website van de Koninklijke Bibliotheek (KB) zijn de komende tijd artikelen uit ruim vierhonderd wetenschappelijke tijdschriften van Elsevier te bekijken. Via de betaalde dienst willen KB en Elsevier de resultaten van wetenschappelijk onderzoek toegankelijker maken voor het grote publiek.

Gratis is de dienst niet. Per artikel moet 6,5 euro betaald worden, net zoveel als voor het opvragen van materiaal uit andere bibliotheken. De dienst wordt in eerste instantie als proef aangeboden tot eind december 2012. Tijdens deze periode biedt de KB uit haar internationale e-Depot toegang tot wetenschappelijke artikelen van Elsevier. De bibliotheek:

Onderzoekers enstudenten die verbonden zijn aan een universiteit of onderzoeksinstituut, hebben via hun eigen organisatie vrije toegang tot wetenschappelijke informatie. Particulieren of zelfstandige onderzoekers moeten over het algemeen betalen om toegang te verkrijgen tot de resultaten van wetenschap. De KB en Elsevier slaan de handen ineen om het brede publiek tegen lagere kosten kennis te laten nemen en gebruik te laten maken van wetenschappelijke outpt.

Gebruik van de artikelen is alleen toegestaan voor privédoeleinden. De artikelen zijn te downloaden via de website van de KB. Een lidmaatschap van de KB is daar niet voor nodig. De proef wordt ondersteund vanuit het programma Implementatie Agenda ICT Beleid (PRIMA).

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: