Dark
Light

Wetenschappelijke artikelen Elsevier via website KB

Auteur:
1 minuut leestijd

Elsevier
Via de website van de Koninklijke Bibliotheek (KB) zijn de komende tijd artikelen uit ruim vierhonderd wetenschappelijke tijdschriften van Elsevier te bekijken. Via de betaalde dienst willen KB en Elsevier de resultaten van wetenschappelijk onderzoek toegankelijker maken voor het grote publiek.

Gratis is de dienst niet. Per artikel moet 6,5 euro betaald worden, net zoveel als voor het opvragen van materiaal uit andere bibliotheken. De dienst wordt in eerste instantie als proef aangeboden tot eind december 2012. Tijdens deze periode biedt de KB uit haar internationale e-Depot toegang tot wetenschappelijke artikelen van Elsevier. De bibliotheek:

“Onderzoekers en studenten die verbonden zijn aan een universiteit of onderzoeksinstituut, hebben via hun eigen organisatie vrije toegang tot wetenschappelijke informatie. Particulieren of zelfstandige onderzoekers moeten over het algemeen betalen om toegang te verkrijgen tot de resultaten van wetenschap. De KB en Elsevier slaan de handen ineen om het brede publiek tegen lagere kosten kennis te laten nemen en gebruik te laten maken van wetenschappelijke output.”

Gebruik van de artikelen is alleen toegestaan voor privédoeleinden. De artikelen zijn te downloaden via de website van de KB. Een lidmaatschap van de KB is daar niet voor nodig. De proef wordt ondersteund vanuit het programma Implementatie Agenda ICT Beleid (PRIMA).

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×