Wrak beroemd Japans slagschip gevonden

Foto van het wrak van de Musashi (Paul Allen - Twitter)
Foto van het wrak van de Musashi (Paul Allen – Twitter)

Paul Allen, een van de oprichters van softwarebedrijf Microsoft, heeft op de bodem van de Sibuyan Zee in de Filippijnen, het wrak van een beroemd Japans slagschip uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.


Het gaat om het wrak van de Musashi, een schip van maar liefst 263 meter lang dat in oktober 1944 door Amerikaanse vliegtuigen werd getorpedeerd. Zo’n 1.200 bemanningsleden kwamen om.

Isoroku Yamamoto

Samen met het zusterschip Yamato behoort de Musashi tot de grootste slagschepen ooit gebouwd. Tot het voorjaar van 1943 was de Musashi het vlaggenschip van de belangrijk Japans admiraal Isoroku Yamamoto.

Een team van duikers vond wrak van het enorme schip op één kilometer diepte in de Filippijnse Sibuyanzee. Onder leiding van Paul Allen werd de afgelopen acht jaar naar het vaartuig gezocht en nu was het dus eindelijk raak.

- advertentie -

Onder water zijn foto’s gemaakt die volgens Allen bevestigen dat het om het wrak van de Musashi gaat. Japanse deskundigen gaan deze foto’s de komende tijd bestuderen om uit te vinden of die bewering klopt.

Beelden van het wrak

Musashi verlaat de haven van Brunei, 1944
Musashi verlaat de haven van Brunei, 1944

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: