Wrak beroemd Japans slagschip gevonden

Paul Allen, een van de oprichters van softwarebedrijf Microsoft, heeft op de bodem van de Sibuyan Zee in de Filippijnen, het wrak van een beroemd Japans slagschip uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Het gaat om het wrak van de Musashi, een schip van maar liefst 263 meter lang dat in oktober 1944 door Amerikaanse vliegtuigen werd getorpedeerd. Zo’n 1.200 bemanningsleden kwamen om.

Isoroku Yamamoto

Samen met het zusterschip Yamato behoort de Musashi tot de grootste slagschepen ooit gebouwd. Tot het voorjaar van 1943 was de Musashi het vlaggenschip van de belangrijk Japans admiraal Isoroku Yamamoto.

Een team van duikers vond wrak van het enorme schip op één kilometer diepte in de Filippijnse Sibuyanzee. Onder leiding van Paul Allen werd de afgelopen acht jaar naar het vaartuig gezocht en nu was het dus eindelijk raak.

- advertentie -

Onder water zijn foto’s gemaakt die volgens Allen bevestigen dat het om het wrak van de Musashi gaat. Japanse deskundigen gaan deze foto’s de komende tijd bestuderen om uit te vinden of die bewering klopt.

Beelden van het wrak

Musashi verlaat de haven van Brunei, 1944
Musashi verlaat de haven van Brunei, 1944

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: