Dark
Light

Wrak WOII-onderzeeboot gevonden bij Amerika

Auteur:
1 minuut leestijd
Bemanning van de U-576 (Ed Caram)

Voor de kust van de Amerikaanse staat North-Carolina is een wrak van een Duitse onderzeeboot uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Dat melden Amerikaanse media.

Het zou gaan om de U-576. Nadat deze duikboot in juli 1942 in de Atlantische Oceaan een Amerikaans schip had aangevallen, snelden twee Amerikaanse oorlogsvliegtuigen en een vrachtschip te hulp. De Duitse duikboot werd vervolgens tot zinken gebracht. Alle 45 opvarenden kwamen om het leven.

U-576 sonar afbeelding (NOAA - SRI International)
U-576 sonar afbeelding (NOAA – SRI International)

Het gevecht maakt onderdeel uit van de Slag om de Atlantische Oceaan tussen de Duitse Kriegsmarine en de geallieerde vloot. Tijdens deze oorlog probeerde de Duitsers vooral om met onderzeeboten de maritieme aanvoerlijnen van de tegenstander af te snijden.

Het wrak van de duikboot is zo’n vijftig kilometer van de kust van North-Carolina gevonden, in de buurt van Cape Hatteras. Vlakbij ligt het wrak van een vrachtschip dat eerder door de U-576 tot zinken was gebracht. Onderzoekers denken dat de vondst van de wrakken meer duidelijk kan maken over de strijd die op deze locatie werd geleverd.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten het wrak graag te willen laten liggen waar het ligt om de doden zo te laten “rusten in vrede”.

×