Week van de koloniale geschiedenis

Zwaard uit Middeleeuwen gevonden tijdens baggerwerkzaamheden

Tijdens baggerwerkzaamheden in Bosscherveld in Maastricht is een zeldzaam zwaard gevonden, dat dateert uit de achtste, negende of tiende eeuw. De ontdekking werd gedaan door medewerkers van Consortium Grensmaas, dat al langere tijd baggerwerkzaamheden uitvoert bij de Maas.

Volgens archeoloog Jan Roymans van het archeologisch onderzoeksbureau RAAP gaat het om een bijzondere vondst. Het zwaard wordt binnenkort met röntgenstraling onderzocht in een restauratielab, in de hoop meer te weten te komen over de herkomst. Met het blote oog heeft Roymans al geconstateerd dat het zwaard uit de vroege Middeleeuwen dateert en meer dan duizend jaar oud is.

Ook interessant: Archeologische perioden | Historische tijdvakken
Overzicht van boeken over de Middeleeuwen

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: