100 jaar Haarlemmermeerspoorlijnen

Station Amsterdam Haarlemmermeer – Foto: Museumtramlijn
Op 2 augustus 1912 werden de spoorlijnen van Aalsmeer naar Haarlem en Leiden geopend. Binnenkort is dat precies honderd jaar geleden en daarom is in het Haarlemmermeerstation in Amsterdam de komende tijd een tentoonstelling te zien.

Na de opening van de spoorlijnen van Aalsmeer naar Haarlem en Leiden kwamen er al snel nieuwe spoorlijnen bij. Later werden bijvoorbeeld de lijnen naar Alphen aan de Rijn, Nieuwersluis en Amsterdam Willemspark nog geopend.

In de tentoonstelling

- advertentie -in het Haarlemmermeerstation is onder meer te zien welke routes en monumenten van de Haarlemmermeerspoorlijnen er nog over zijn. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf 4 augustus tot eind september 2012 tijdens de rijdagen van de museumtramlijn.

Geïnteresseerden kunnen dan ook een stuk van de Haarlemmermeerspoorlijn berijden, vanuit Bovenkerk naar het Haarlemmermeerstation rijdt de zogenaamde museumtram. Bezoek voor meer info de website van de Electrische Museumtramlein Amsterdam.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: