Museumtram rijdt weer in Amsterdam

Museumtram
Ook deze zomer kunnen er in Amsterdam weer nostalgische ritten gemaakt worden met de museumtram.

De trams leiden de passagiers langs verschillende toeristische trekpleisters van Amsterdam. Zo wordt er bijvoorbeeld langs het Waterlooplein gereden en daarnaast worden onder meer het Rokin, de Munt, de Dam en het Museumplein aangedaan.

Het materieel bestaat uit de “drie-asser” 533 (1950) met bijwagen

- advertentie -987 (1950) en de “twee-asser” 465 (1929) met bijwagen 731 (1914). De Electrische Museumtramlein Amsterdam over de ritten:

Het is véél leuker om met zo’n oude tram mee te rijden, dan om er langs te lopen in een tentoonstellingshal. Aanraken, voelen, horen en zien. De conducteur die de kaartjes verkoopt en knipt, de vertrekbel… Onze bezoekers beleven hoe het was om in deze oude trams uit de tijd van oma & opa te rijden gedurende de zomermaanden, waarbij de frisse lucht door de open ramen en deuren naar binnen stroomt.

De museumtrams rijden elke zondag in juli, augustus en september. Bezoek voor meer info de website van de Electrische Museumtramlein Amsterdam.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: