Dark
Light

Museumtram rijdt weer in Amsterdam

Auteur:
1 minuut leestijd

Museumtram
Ook deze zomer kunnen er in Amsterdam weer nostalgische ritten gemaakt worden met de museumtram.

De trams leiden de passagiers langs verschillende toeristische trekpleisters van Amsterdam. Zo wordt er bijvoorbeeld langs het Waterlooplein gereden en daarnaast worden onder meer het Rokin, de Munt, de Dam en het Museumplein aangedaan.

Het materieel bestaat uit de “drie-asser” 533 (1950) met bijwagen987 (1950) en de “twee-asser” 465 (1929) met bijwagen 731 (1914). De Electrische Museumtramlein Amsterdam over de ritten:

Het is véél leuker om met zo’n oude tram mee te rijden, dan om er langs te lopen in een tentoonstellingshal. Aanraken, voelen, horen en zien. De conducteur die de kaartjes verkoopt en knipt, de vertrekbel… Onze bezoekers beleven hoe het was om in deze oude trams uit de tijd van oma & opa te rijden gedurende de zomermaanden, waarbij de frisse lucht door de open ramen en deuren naar binnen stroomt.

De museumtrams rijden elke zondag in juli, augustus en september. Bezoek voor meer info de website van de Electrische Museumtramlein Amsterdam.

Gerelateerd:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

×