Dark
Light

Anna Karenina, een nieuwe verfilming

Auteur:
1 minuut leestijd
Keira Knightley als Anna Karenina – Still Anna Karenina

Vanaf donderdag is in de Nederlandse bioscopen een moderne filmbewerking te zien van het wereldberoemde boek Anna Karenina van Leo Tolstoj. De film is geregisseerd door Joe Wright en de hoofdrollen worden vertolkt door Keira Knightley, Jude Law en Aaron Johnson.

Anna Karenina

De roman van Tolstoj verscheen tussen 1875 en 1877 in verschillende afleveringen. Het verhaal speelt zich af in het negentiende-eeuwse Rusland en vertelt het verhaal van de getrouwde Anna Karenina die verliefd wordt op een jonge graaf. Een tragische liefde. Zowel Anna Karenina als de graaf hebben moeite met de moeilijke situatie die door hun liefde ontstaat.

Anna Karenina behoort tot de beroemdste boeken uit de Russische literatuur. Het boek is in vele talen vertaald en ook al verschillende keren verfilmd. Eerder kropen onder meer filmsterren als Greta Garbo en Vivien Leigh in de huid van Anna Karenina. In de nieuwste film speelt Keira Knightley de titelrol.

Joe Wright regisseerde eerder onder meer films als Atonement en Pride & Prejudice. Anna Karenina is te zien in 34 zalen.

Trailer van Anna Karenina:

×