//

De collectie Louis Couperus

Verdieping van Nederland
De collectie Louis Couperus – KB
De collectie Louis Couperus – KB

In 2006 verwierf de Koninklijke Bibliotheek met steun van haar Vrienden en samen met het Letterkundig Museum een belangrijke en zeer omvangrijke collectie documenten en publicaties van en over Louis Couperus. De collectie is gekocht van een particulier die er meer dan vijftig jaar over had gedaan om dit geheel bijeen te brengen.

Bijzonder is dat van een groot aantal belangrijke stukken smetteloze exemplaren in de collectie voorhanden zijn. Vooral de omslagontwerpen in de stijl die als ‘nieuwe kunst’ wordt aangeduid zijn bijzonder fraai. Ze zijn vervaardigd door toonaangevende kunstenaars als Jan Toorop, H.P. Berlage, Th. Nieuwenhuis en Chr. Lebeau.

Online bladeren in Couperus-uitgaven? Meer lezen over de Couperus-collectie? Klik hier

Vorige topstuk | Volgende topstuk

De Verdieping van Nederland is de gezamenlijke expositieruimte van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief te Den Haag. De permanente tentoonstelling laat topstukken zien uit de collecties van beide instellingen. De inhoud verandert een paar keer per jaar. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: de collectie Louis Couperus. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Gerelateerde boeken:

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: