Kantoor en schoolKantoor en school

Attica

Attika
Attika
Driehoekig schiereiland in Midden Griekenland. Het eiland is ongeveer 2650 vierkante kilometer groot. Attica is tevens een Griekse regio, waaronder de departementen Athene, Oost-Attica, Piraeus en West-Attica vallen.

- ad -

De godin Athena was beschermgodin van de hoofdstad van de provincie: Athene.


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

 • Confrontaties van mentaliteit en religie in de Vikingtijd

  Confrontaties van mentaliteit en religie in de Vikingtijd

  ‘Nooit eerder is zulke wreedheid in Brittannië gezien,’ schreef Karel de Grote’s hofgeleerde Alcuinus, naar aanleiding van de bloedige Vikingaanval op het klooster van Lindisfarne aan de Engelse noordoostkust in 793. Alhoewel de Vikingperiode in de Lage Landen pas echt …Lees bericht »
 • Een historische scheldwoordenlijst

  Een historische scheldwoordenlijst

  In de tijd van het Middelnederlands hielden de Nederlanders als het op schelden aankwam vooral van beledigende termen die te maken hadden met seks, drank, poep en plas of achterlijkheid.Lees bericht »
 • “Een meelijwekkend volk” – Plinius over Friezen

  “Een meelijwekkend volk” – Plinius over Friezen

  Vorige week verscheen het boek Een meelijwekkend volk (Wijdemeer), een bloemlezing van teksten uit de oudheid en vroege middeleeuwen waarin ‘vreemden’ over Friezen schrijven. Voor het eerst zijn die teksten gezamenlijk in zowel Nederlandse als Friese vertaling gebundeld. De periode …Lees bericht »
 • Hoe een kerstnummer dé hit van WOII werd

  Hoe een kerstnummer dé hit van WOII werd

  Of het nou was op een vliegbasis in Alaska, aan boord van een oorlogsschip op de Stille Oceaan of in een legerkamp in de woestijn van Noord-Afrika; overal waar Amerikaanse troepen waren, klonk gedurende de kerstperiode van 1942 de warme …Lees bericht »

Veel meer tips ➱


Blij met deze site?

Klant bij Bol?Klant bij Bol? Bestel via deze link en Historiek krijgt een kleine vergoeding. Dank u wel!