Dark
Light

Auto Karst Tates niet tentoongesteld

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Still YouTube
De auto waarmee Karst Tates twee jaar geleden op Koninginnedag een aanslag pleegde, zal niet geëxposeerd worden in een museum. De rechtbank in Zutphen heeft deze week bepaald dat de auto vernietigd moet worden.

Karst Tates reed op Koninginnedag 2009 met zijn Suzuki Swift dwars door een mensenmenigte en ramde vervolgens De Naald, een zeventien meter hoge obelisk in Apeldoorn. Tates had eigenlijk de open bus willen raken waarin de koninklijke familie op dat moment net voorbij reed.Acht personen kwamen bij de aanslag om het leven, onder wie Tates zelf.

Het autowrak werd na de aanslag in beslag genomen door Justitie. Momenteel bevindt het wrak zich in het depot van het Nederlands Politiemuseum in Apeldoorn. Enige tijd geleden bleek de auto te zijn toegevoegd aan de collectie van het Politiemuseum en het eveneens in Apeldoorn gevestigde museum CODA. Deze musea wilden de auto eventueel, maar in ieder geval niet op korte termijn, tentoonstellen.

Nabestaanden van Karst Tates waren niet blij met het feit dat de auto een museumstuk was geworden en wenden zich tot de rechtbank. Die heeft nu dus besloten dat de auto het depot van het Politiemuseum moet verlaten om vernietigd te worden. Wanneer het wrak vernietigd wordt is nog niet bekend.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Ook interessant

×