Dark
Light

Boekhandelsprijs 2023 voor historische roman ‘Land van echo’s’

Auteur:
1 minuut leestijd

De roman Land van echo’s van Mark H. Stokmans is bekroond met de jaarlijkse Boekhandelsprijs. De vakprijs wordt bepaald door alle boekverkopers van Nederland en is bestemd voor een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient.

Land van echo’s - Mark H. Stokmans
Land van echo’s – Mark H. Stokmans
De auteur ontvangt een kunstwerk, een landelijke advertentiecampagne en een speciale luxe boekhandelsprijs-editie van zijn eigen boek.

Land van echo’s is de debuutroman van Mark H. Stokmans. Het boek speelt zich af tegen de achtergrond van het feodale Spanje van de jaren dertig. Centraal figuur is Herman Kruijssen, een man die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde vecht en na de oorlog begint aan een zwerftocht door Europa. In 1929 bevindt hij zich in Spanje als hij onder een boom in elkaar zakt. Hij wordt daar gevonden door een Spanjaard die hem opneemt in zijn familie. Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen.

De andere genomineerde boeken voor de Boekhandelsprijs 2023 waren De moeder van Mahipar van Forugh Karimi en De Beesten van Gijs Wilbrink.

×