Dark
Light

Countryzangeres Lynn Anderson (67) overleden

1 minuut leestijd
Lynn Anderson in 2011 (cc)
Lynn Anderson in 2011 (cc)

De Amerikaanse countryzangers Lynn Anderson is afgelopen week op 67-jarige leeftijd overleden. Ze werd vooral bekend met haar nummer (I never promised you a) Rose Garden, waarmee ze in 1970 een Grammy Award won.

De Amerikaanse had het zingen niet van een vreemde. Haar moeder, Liz Anderson, zangeres en liedjesschrijver, werkte onder meer samen met Merle Haggard, een Amerikaans countryzanger die met name in de jaren zestig van de vorige eeuw furore maakte.

De solocarrière van Lynn Anderson begon in 1966 met het nummer In Person, gevolgd door het door haar moeder geschreven If I kiss you (will you go away). In 2006 bracht de zangeres overigens nog een album uit vol met liedjes die door jaar moeder zijn geschreven: Cowgirl.

De grootste hit boekte Anderson in 1970 met het door Joe South geschreven nummer (I never promised you a) Rose Garden. Het lied verscheen op het gelijknamig album Rose Garden. Een internationaal succes. Het nummer stond onder meer in Duitsland, Noorwegen, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland op nummer 1 in de hitlijsten. Het leverde Anderson in 1971 een Grammy Award op voor “Best Female Country Vocal Performance”.

Drie jaar geleden werd Lynn Anderson opgenomen in America’s Old Time Country Music Hall of Fame.

Albums van Lynn Anderson

Lynn Anderson – Rose Garden

https://www.youtube.com/watch?v=WO4wcNVbYOQ

×