Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

De Rolling Stones in Scheveningen

1 minuut leestijd

Rolling Stones in Scheveningen
Rolling Stones in Scheveningen
Op 8 augustus 1964 gaven de Rolling Stones een optreden in het Kurhaus in Scheveningen. Over dit legendarische optreden is in Muzee Scheveningen vanaf eind deze maand een tentoonstelling te zien.


In de Nederlandse geschiedenis neemt het Kurhausconcert een bijzondere plek in. Het was het eerste optreden dat de rock-’n-rollband op het Europese vasteland gaf.

André van Duin stond in het voorprogramma en Jos Brink moest de nummers aan elkaar praten. Nadat de Rolling Stones vier nummers hadden gespeeld brak er een grote chaos uit waardoor het optreden gestaakt moest worden. Een deel van het interieur werd gesloopt.

Drumstel

In de tentoonstelling is onder meer het drumstel te zien dat Stones-drummer Charlie Watts tijdens het concert eenmalig bespeelde in het Kurhaus. Daarnaast is er voor de expositie veel bijzonder foto- en filmmateriaal verzameld. De tentoonstelling loopt van 29 juni tot en met 7 september 2014.

Dit weekend staan The Stones op Pinkpop in Limburg.

Rolling Stones in het Kurhaus:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.