De Rolling Stones in Scheveningen

Rolling Stones in Scheveningen
Rolling Stones in Scheveningen
Op 8 augustus 1964 gaven de Rolling Stones een optreden in het Kurhaus in Scheveningen. Over dit legendarische optreden is in Muzee Scheveningen vanaf eind deze maand een tentoonstelling te zien.


In de Nederlandse geschiedenis neemt het Kurhausconcert een bijzondere plek in. Het was het eerste optreden dat de rock-’n-rollband op het Europese vasteland gaf.

André van Duin stond in het voorprogramma en Jos Brink moest de nummers aan elkaar praten. Nadat de Rolling Stones vier nummers hadden gespeeld brak er een grote chaos uit waardoor het optreden gestaakt moest worden. Een deel van het interieur werd gesloopt.

Drumstel

In de tentoonstelling is onder meer het drumstel te zien dat Stones-drummer Charlie Watts tijdens het concert eenmalig bespeelde in het Kurhaus. Daarnaast is er voor de expositie veel bijzonder foto- en filmmateriaal verzameld. De tentoonstelling loopt van 29 juni tot en met 7 september 2014.

- advertentie -

Dit weekend staan The Stones op Pinkpop in Limburg.

Rolling Stones in het Kurhaus:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: