De Rolling Stones in Scheveningen

Rolling Stones in Scheveningen
Rolling Stones in Scheveningen
Op 8 augustus 1964 gaven de Rolling Stones een optreden in het Kurhaus in Scheveningen. Over dit legendarische optreden is in Muzee Scheveningen vanaf eind deze maand een tentoonstelling te zien.


In de Nederlandse geschiedenis neemt het Kurhausconcert een bijzondere plek in. Het was het eerste optreden dat de rock-’n-rollband op het Europese vasteland gaf.

André van Duin stond in het voorprogramma en Jos Brink moest de nummers aan elkaar praten. Nadat de Rolling Stones vier nummers hadden gespeeld brak er een grote chaos uit waardoor het optreden gestaakt moest worden. Een deel van het interieur werd gesloopt.

Drumstel

In de tentoonstelling is onder meer het drumstel te zien dat Stones-drummer Charlie Watts tijdens het concert eenmalig bespeelde in het Kurhaus. Daarnaast is er voor de expositie veel bijzonder foto- en filmmateriaal verzameld. De tentoonstelling loopt van 29 juni tot en met 7 september 2014.

- advertentie -

Dit weekend staan The Stones op Pinkpop in Limburg.

Rolling Stones in het Kurhaus:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: