//

Eerste opname van Elvis Presley geveild

De eerste opname van Elvis Presley
De eerste opname van Elvis Presley

In Memphis is donderdag het allereerste plaatje van Elvis Presley geveild. De opname uit 1953 met daarop de ballad My happiness, bracht 300.000 dollar (250.000 euro) op.

De muzikant was achttien jaar oud toen hij zijn eerste plaatje liet opnemen in de opnamestudio Sun Records in Memphis, het platenlabel van producer Sam Phillips. Elvis Presley moest er zelf vier dollar voor neerleggen. De muzikant had zelf destijds helemaal geen platenspeler en daarom nam hij het plaatje mee naar een vriend. Uiteindelijk belandde de opname in handen van een nichtje van deze vriend en die besloot het plaatje onlangs te verkopen. Wie de opname heeft gekocht is niet bekendgemaakt.

Donderdag was het precies tachtig jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Dit is op verschillende plekken herdacht.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: