Eerste opname van Elvis Presley geveild

In Memphis is donderdag het allereerste plaatje van Elvis Presley geveild. De opname uit 1953 met daarop de ballad My happiness, bracht 300.000 dollar (250.000 euro) op.


De muzikant was achttien jaar oud toen hij zijn eerste plaatje liet opnemen in de opnamestudio Sun Records in Memphis, het platenlabel van producer Sam Phillips. Elvis Presley moest er zelf vier dollar voor neerleggen.

De muzikant had zelf destijds helemaal geen platenspeler en daarom nam hij het plaatje mee naar een vriend. Uiteindelijk belandde de opname in handen van een nichtje van deze vriend en die besloot het plaatje onlangs te verkopen.

Wie de opname heeft gekocht is niet bekendgemaakt.

- advertentie -

Donderdag was het precies tachtig jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Dit is op verschillende plekken herdacht.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: