Egyptische piramides te bezoeken via Google Street View

Google maakt steeds meer historische monumenten toegankelijk via Google Street View, de online tool waarmee virtueel geografische locaties opgezocht kunnen worden. Sinds kort zijn ook enkele piramides in Egypte vanuit de ‘luie’ stoel te bezoeken te bekijken.

Normaal gesproken maakt Google bij het maken van de Street View-foto’s gebruik van speciale camera-auto’s. In het geval van monumenten die niet per auto toegankelijk zijn, wordt een Trekker gebruikt, een rugzak met een grote camera erop.

Behalve de piramide van Cheops is bijvoorbeeld ook de necropolis Saqqara en de oude stad Abu Mena te bezoeken. Eerder maakte Google al foto’s van locaties als Angkor Wat, de catacomben van Priscilla, een groot aantal werelderfgoederen en het Paleis op de Dam.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: