Week van de koloniale geschiedenis

Google zet werelderfgoed op de kaart

Molens van Kinderdijk – World Wonders Project
Google heeft een nieuw cultureel digitaliseringsplatform gelanceerd, het zogenaamde World Wonders Project. Ook Nederlandse erfgoedlocaties zijn in het project vertegenwoordigd.

Het World Wonders Project maakt gebruik van de Street View-technologie van Google om gebruikers de mogelijkheid te bieden een groot aantal erfgoedlocaties in achttien landen virtueel te verkennen.- advertentie -
World Wonders Project

Het project omvat 132 historische locaties, waaronder Nederlandse locaties als de Beemster Polder en de molens van Kinderdijk, het werelderfgoed in Stonehenge, het archeologische gebied van Pompei en de eeuwenoude tempels van Kyoto.

Google werkt voor het project samen met onder meer VN-organisatie Unesco, het World Monuments Fund, Getty Images en Ourplace. Het internetbedrijf zegt met het World Wonders Project wil werelderfgoed in stand te willen houden “met behulp van verschillende technologieën en informatiebronnen”.

Naast Google 3D-modellen en YouTube-video’s biedt de website van het World Wonders Project officiële informatie en foto’s die door de projectpartners beschikbaar zijn gesteld.

Volgens Google is het project ook zeer geschikt voor het onderwijs:

De website voorziet studenten en wetenschappers van materialen waarmee ze enkele van ’s werelds meest beroemde erfgoedlocaties kunnen ontdekken. Scholen en universiteiten kunnen een reeks van onderwijspakketten downloaden ter ondersteuning van lessen en colleges. Bezoekers van de website kunnen daarnaast content delen met vrienden.

Promo voor het World Wonders Project:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: