Dark
Light

‘Evangelie van Caesar’ op televisie

Auteur:
1 minuut leestijd

Was Jezus Caesar?
De VARA zendt zondag 27 maart de documentaire Het evangelie van Caesar uit. In deze docu volgt documentairemaker Jan van Friesland de Italiaans-Duitse taalkundige Carotta op diens zoektocht naar de oorsprong van het Christendom.

In 2002 kwam het controversiële boek Was Jezus Caesar? uit. In dit boek beweerde de Italiaans-Duitse taalkundige, filosoof en schrijver Francesco Carotta dat het verhaal van Jezus gebaseerd is op het leven van Caesar. De verering van de vergoddelijkte Julius Caesar zou op een bepaald moment zijn opgegaan in de christelijke traditie. Dit vooral door toedoen van keizer Constantijn.

De levensbeschrijving van Caesar moet volgens de theorie gezien worden als de oorspronkelijk bron waaruit het verhaal van Jezus Christus is ontstaan. Carotta’s theorie zorgde voor veel ophef. Lang niet iedereen is overtuigd van Carotta+s ontdekkingen.

Na alle ophef besloot de Nederlandse documentairemaker Jan van Friesland (hoofdredacteur van Omrop Fryslân)om Francesco Carotta met zijn camera tee gaan volgen op diens zoektocht naar de oorsprong van het christendom. Ruim vier jaarlang volgde de documentairemaker de taalkundige Carotta en de Spaanse priester Pedro García González op hun zoektocht naar de sporen van de ware, historische Christus. Ze belandden daarbij onder meer op Cyprus, in Athene, Leeuwarden, Rome, Londen, Madrid en Utrecht.

De documenaire is zondag 27 maart om 23:30 uur te zien op Nederland 2.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×