//

Flamencogitarist Paco de Lucía (66) overleden

Paco de Lucía - Foto: CC
Paco de Lucía – Foto: CC
De Spaanse flamencogitarist Paco de Lucía is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden. Door veel kenners werd hij beschouwd als de grootste flamencogitarist ooit.


Paco de Lucía wed in 1947 geboren in Algeciras als zoon van een flamencogitarist. Net als twee van zijn broers zou ook Paco naam maken in de wereld van de flamenco.

De Spanjaard begon op vijfjarige leeftijd met gitaarspelen. Hij kreeg les van zijn vader en zijn oudere broer Ramón. Noten lezen kon de gitarist niet, maar hij werd wel wereldberoemd met zijn gitaarspel. Samen met zanger Camarón de la Isla, met wie Paco in totaal tien platen opnam, ontwikkelde hij een nieuwe stijl: Flamenco Nuevo.

De gitarist maakte onder meer naam door de traditionele Spaanse flamenco te combineren met muziekstijlen zoals klassiek en jazz.

Een van zijn bekendste nummers is Entre Dos Aguas (Tussen twee wateren) uit 1976. Een bijzonder lied omdat hierin rumba met flamenco werd gecombineerd.

Paco de Lucia – Entre dos aguas (1976)

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: