Getty Museum koopt ‘Lachende Rembrandt’

De Lachende Rembrandt
Het Getty Museum in Los Angeles heeft het portret De Lachende Rembrandt gekocht. Hoeveel het beroemde museum voor het schilderij heeft betaald is niet bekend, maar volgens kenners gaat het zeker om enkele tientallen miljoenen euro’s.

Het vroege zelfportret werd rond 1628 gemaakt. Pas enkele jaren geleden ontdekte Rembrandtkenner Ernst van de Wetering dat het schilderij door Rembrandt zelf werd gemaakt. Voor die tijd werd het schilderij toegeschreven aan een van zijn leerlingen.

Het schilderij, dat een afmeting heeft van 22 bij 17 centimeter, hangt momenteel in Groot-Brittannië. Het gaat om een olieverfschilderij op een koperen ondergrond. Rembrandt was 22 jaar oud toen hij het maakte.

- advertentie -

Het Getty Museum heeft zijn collectie Europese kunst deze week ook nog uitgebreid met een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Canaletto. Op dit doek, dat rond 1738 werd gemaakt, is een klassieke scene van het Canal Grande in Venetië te zien.

Gerelateerde boeken:

Getty Museum in LA koopt ‘De Lachende Rembrandt’

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: