Dark
Light

‘Graf apostel Filippus gevonden’

Auteur:
1 minuut leestijd

De apostel Filippus – Peter Paul Rubens, ca. 1611
Italiaanse archeologen denken in Turkije het graf van de apostel Filippus te hebben ontdekt. Dat meldt een Turks persbureau.

De archeologen zouden de tombe van de apostel gevonden hebben tijdens graafwerkzaamheden bij een kerkruïne in Hierapolis, een antieke stad in de buurt van de Turkse stad Pamukkale. Hoewel het graf nog niet is geopend is denken de archeologen zeker te weten dat het om de tombe van Filippus gaat. Volgens de Italiaanse archeoloog Francesco D’Andria, leider van het onderzoeksteam, wijzen onder meer tekstenop de muren bij het graf hierop.

Filippus staat bekend als één van de apostelen van Jezus. Hij wordt vermeld in de vier evangeliën. Aan de apostel Filippus is een apocrief gnostisch evangelie toegeschreven, het Evangelie van Filippus.

Volgens de overlevering trok Filippus na de dood van Jezus naar het westen van het huidige Turkije om daar het evangelie te verkondigen. De apostel zou een marteldood zijn gestorven nadat hij het evangelie had verkondigd in Frygië.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×