Dark
Light

Hondekop, Blokkendoos en Blauwe Engel blijven rijden

Auteur:
1 minuut leestijd
Rode Duivel - Still YouTube
Rode Duivel - Still YouTube

Het Spoorwegmuseum in Utrecht blijft de komende jaren rijden met historische treinen. Het museum kan dit onder meer blijven doen dankzij financiële ondersteuning van de BankGiro Loterij.

De BankGiro Loterij heeft de samenwerking met Het Spoorwegmuseum met vijf jaar verlengd. Het museum zegt hierdoor de komende jaren te kunnen blijven rijden met historische treinen. Deze ritten met historische museummaterieel organiseert Het Spoorwegmuseum ieder tweede weekend van de maand onder de naam ‘Heimwee Express’. Bezoekers kunnen dan vanuit het museum ritjes maken in treinen met bijnamen als de Hondekop, Blokkendoos, Muizenneus, Blauwe Engel of Rode Duivel.

Sinds 2007 ontvangt Het Spoorwegmuseum jaarlijks 200.000 euro van de BankGiro Loterij. In de periode 2012-2016 ontvangt Het Spoorwegmuseum structureel steun voor het rijvaardig houden van de historische treinen van Het Spoorwegmuseum. Museumdirecteur Paul van Vlijmen:

“Het Spoorwegmuseum heeft een prachtige collectie treinen waarvan het merendeel nooit meer kan rijden. We willen onze bezoekers echter ook laten beleven hoe het is om in zo’n oude trein mee te rijden. Omdat de historische treinen aan alle moderne (veiligheids)eisen moeten voldoen is het rijvaardig houden van de museumcollectie een kostbare zaak.”

Meer spoorweggeschiedenis
Boek: Het Grote Spoor Boek

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (50.869 actieve abonnees)

Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Ook interessant

Zelfde rubriek

×