Week van de koloniale geschiedenis

Hondekop, Blokkendoos en Blauwe Engel blijven rijden

Het Spoorwegmuseum in Utrecht blijft de komende jaren rijden met historische treinen. Het museum kan dit onder meer blijven doen dankzij financiële ondersteuning van de BankGiro Loterij.

De BankGiro Loterij heeft de samenwerking met Het Spoorwegmuseum met vijf jaar verlengd. Het museum zegt hierdoor de komende jaren te kunnen blijven rijden met historische treinen. Deze ritten met historische museummaterieel organiseert Het Spoorwegmuseum ieder tweede weekend van de maand onder de naam ‘Heimwee Express’. Bezoekers kunnen dan vanuit het museum ritjes maken in treinen met bijnamen als de Hondekop, Blokkendoos, Muizenneus, Blauwe Engel of Rode Duivel.

Sinds 2007 ontvangt Het Spoorwegmuseum jaarlijks 200.000 euro van de BankGiro Loterij. In de periode 2012-2016 ontvangt Het Spoorwegmuseum structureel steun voor het rijvaardig houden van de historische treinen van Het Spoorwegmuseum. Museumdirecteur Paul van Vlijmen:

“Het Spoorwegmuseum heeft een prachtige collectie treinen waarvan het merendeel nooit meer kan rijden. We willen onze bezoekers echter ook laten beleven hoe het is om in zo’n oude trein mee te rijden. Omdat de historische treinen aan alle moderne (veiligheids)eisen moeten voldoen is het rijvaardig houden van de museumcollectie een kostbare zaak.”

Meer spoorweggeschiedenis
Boek: Het Grote Spoor Boek

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: