Interactieve kaart over ‘Blitz op Londen’

Interactieve kaart over ‘Blitz op Londen
Medewerkers van de universiteit van Portsmouth hebben een interactieve kaart gemaakt waarop te zien is op welke plekken in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen terecht zijn gekomen.

Het gaat specifiek om bommen die tussen september 1940 en mei 1941 door nazi-Duitsland boven Londen werden gedropt. Bij elke locatie wordt op de kaart vermeld om wat voor explosief het ging en welke schade er werd aangericht. Daarnaast zijn er historische foto’s van de betreffende locatie en de omgeving opgenomen. De informatie over de bombardementen is afkomstig van het Britse nationale archief en het Imperial War Museum.

Behalve een website is er ook een android-applicatie ontwikkeld waarmee bekeken kan worden welke bommen waar zijn gevallen.

De zogenaamde Blitz op Londen begon op 7 september 1940. Nazi-Duitsland begon toen aan een aanhoudende serie bombardementen op de stad. Vooral de wijk East End werd zwaar getroffen. De bombardementen kostten naar schatting 30.000 mensen het leven.

- advertentie -

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: