Dark
Light

Interactieve kaart over ‘Blitz op Londen’

Auteur:
1 minuut leestijd
Winston Churchill bezoekt door bommen beschadigde delen van Londen, 8 september 1940
Winston Churchill bezoekt door bommen beschadigde delen van Londen, 8 september 1940 (Publiek Domein - wiki)

Medewerkers van de universiteit van Portsmouth hebben een interactieve kaart gemaakt waarop te zien is op welke plekken in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog bommen terecht zijn gekomen.

Interactieve kaart over ‘Blitz op Londen
Het gaat specifiek om bommen die tussen september 1940 en mei 1941 door nazi-Duitsland boven Londen werden gedropt. Bij elke locatie wordt op de kaart vermeld om wat voor explosief het ging en welke schade er werd aangericht. Daarnaast zijn er historische foto’s van de betreffende locatie en de omgeving opgenomen. De informatie over de bombardementen is afkomstig van het Britse nationale archief en het Imperial War Museum.

Behalve een website is er ook een android-applicatie ontwikkeld waarmee bekeken kan worden welke bommen waar zijn gevallen. De zogenoemde Blitz op Londen begon op 7 september 1940. Nazi-Duitsland begon toen aan een aanhoudende serie bombardementen op de stad. Vooral de wijk East End werd zwaar getroffen. De bombardementen kostten naar schatting 30.000 mensen het leven.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×