Dark
Light

Kroniek van Vlaanderen (ca. 1500-1510)

1 minuut leestijd
Kroniek van Vlaanderen (ca. 1500-1510)
Kroniek van Vlaanderen (ca. 1500-1510)

Expositie Topstukken KB

Dit handschrift werd in het begin van de zestiende eeuw geschreven in West-Vlaanderen. Het bevat een bewerking van de Excellente cronike van Vlaenderen van Anthonis de Roovere (ca. 1430-1482).

Het boek beschrijft de periode vanaf 621 en is uitgebreid tot met het jaar 1494. De afbeelding toont Ydonea, de dochter van de zevende-eeuwse Frankische koning Clotharius I. Zij wordt ontvoerd, maar uiteindelijk gered door haar toekomstige echtgenoot Liederic.

De afbeelding van koningsdochter Ydonea, reizend in een huifkar, kunt u desgewenst laten printen op een luxe kaartenset, posters, canvas, plexiglas of aluminium. Zie: www.kb.nl/webwinkel

Vorige topstukVolgende topstuk

Anthonis de Roovere, Kroniek van Vlaanderen, ca. 1500-1510
Anthonis de Roovere, Kroniek van Vlaanderen, ca. 1500-1510

 

Voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur was in 2014 een expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteerden de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichtten we steeds een ander topstuk. Deze keer: Album amicorum van Jacoba Cornelia Bolten. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

×