Dark
Light

‘Lekker lachen om een 15-jarig meisje dat door honger en tyfus om het leven is gekomen’

1 minuut leestijd

Leon de Winter - Foto: CC
Leon de Winter – Foto: CC0 – Lesekreis – wiki
Auteur Leon de Winter windt zich op over een interview met columniste Sylvia Witteman dat afgelopen weekend in de Volkskrant werd gepubliceerd. In dit interview zegt Witteman onder meer dat ze graag grappen maakt over concentratiekampen en Anne Frank.

Die opmerkingen schoten Leon de Winter in het verkeerde keelgat. Hij schreef een vlammend opiniestuk maar dat werd geweigerd door de Volkskrant waar de echtgenoot van Sylvia Witteman, Philippe Remarque, hoofdredacteur is. De Telegraaf besloot het opiniestuk wel te plaatsen. De Winter verwijt de columniste hypocrisie.

Lekker lachen om een vijftienjarig meisje dat door honger en tyfus om het leven is gekomen. Dat vindt Syl lekker. En haar vrienden ook. Want niets is heilig voor Syl. (…) Moet haar man-de-hoofdredacteur van de Volkskrant dan ook altijd lekker meelachen om die harde grappen over Anne Frank?

De Winter denkt dat de ingezonden brief door de Volkskrant werd geweigerd omdat Witteman getrouwd is met de hoofdredacteur.

Interessant is ook om te weten dat er volwassen vriendenkringen in weldenkend, leuk-links en welvarend Amsterdam zijn die echt veel pret hebben bij harde grappen over Anne Frank.

Sylvia Witteman heeft het stuk van De Winter inmiddels ook gelezen maar is er niet van onder de indruk. Op haar Twitter schrijft ze onder meer:

×