Week van de koloniale geschiedenis

Martinusbasiliek Halle toont gerestaureerd beeld

Klik voor een grotere afbeelding
Gedurende de hele maand mei is in de St.-Martinusbasiliek in Halle het gerestaureerde beeld van de kroning van Maria te bezichtigen.

Het beeld is afkomstig uit het Kroningsportaaltje in de Cardijnstraat en recentelijk gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) te Brussel. In juni wordt het beeld teruggeplaatst in het Kroningsportaaltje maar voor die tijd is het dus te bewonderen in de basiliek.

De restauratie is mogelijk

- advertentie -gemaakt door de Vrienden van de Basiliek:

In het KIK komen regelmatig binnen- en buitenlandse specialisten langs en ons is verteld dat zij bij het zien van dit gerestaureerde beeld telkens in bewondering staan en zich afvragen hoe het komt dat dit niet meer bekend is. We zijn dus weer eens een zeer belangrijk kunstwerk rijker dat een mooie plaats bezet in een reeks befaamde beeldhouwwerken van de Noord-Franse kathedralen.

Het gerestaureerde beeld wordt zaterdag 30 april om 16:30 uur onthuld. Vanaf dat moment is het beeld dagelijks in de basiliek te bezichtigen.

Lees ook: Kroningsportaal van de gotische Sint-Martinuskerk van Halle

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: