Dark
Light

Martinusbasiliek Halle toont gerestaureerd beeld

Auteur:
1 minuut leestijd

Klik voor een grotere afbeelding
Gedurende de hele maand mei is in de St.-Martinusbasiliek in Halle het gerestaureerde beeld van de kroning van Maria te bezichtigen.

Het beeld is afkomstig uit het Kroningsportaaltje in de Cardijnstraat en recentelijk gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) te Brussel. In juni wordt het beeld teruggeplaatst in het Kroningsportaaltje maar voor die tijd is het dus te bewonderen in de basiliek. De restauratie is mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Basiliek:

In het KIK komen regelmatig binnen- en buitenlandse specialisten langs en ons is verteld dat zij bij het zien van dit gerestaureerde beeld telkens in bewondering staan en zich afvragen hoe het komt dat dit niet meer bekend is. We zijn dus weer eens een zeer belangrijk kunstwerk rijker dat een mooie plaats bezet in een reeks befaamde beeldhouwwerken van de Noord-Franse kathedralen.

Het gerestaureerde beeld wordt zaterdag 30 april om 16:30 uur onthuld. Vanaf dat moment is het beeld dagelijks in de basiliek te bezichtigen.

Lees ook: Kroningsportaal van de gotische Sint-Martinuskerk van Halle

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×