Dark
Light

Miljardair bouwt replica van de Titanic

Auteur:
1 minuut leestijd

De Titanic in 1912
Een Australische miljardair heeft plannen om een replica te gaan bouwen van de Titanic, het wereldberoemde passagiersschip dat honderd jaar geleden zonk nadat het tegen een ijsschots was gebotst.

De miljardair, Clive Palmer, wil dat het schip net zo luxe wordt als de originele Titanic maar zal wel uitgerust worden met modernere apparatuur. Het is de bedoeling dat het schip in 2016 gereed is. De eerste tocht van de Titanic II zal gaan van Engeland naar New York.

Het schip wordt gebouwd in China en krijgt exact dezelfde afmetingen als het origineel. Van het originele schip, destijds het grootste passagiersschip ter wereld, werd gezegd dat het onzinkbaar was. Volgens Palmer wordt het nieuwe schip zo ontworpen dat het alleen kan zinken als er een groot gat in wordt maakt.

Het was 15 april jongstleden precies een eeuw geleden dat de Titanic op een ijsschots botste en zonk. Van de 2201 passagiers aan boord van de Titanic kwamen er 1517 om het leven. Het wrak van het schip werd pas in 1985 gevonden. Het ligt op bijna vier kilometer diepte op de bodem van de Atlantische Oceaan. Sinds kort staat het scheepswrak op de lijst van beschermd werelderfgoed van Unesco.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.552 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×