Week van de koloniale geschiedenis

Museum voor Cuby & the Blizzards

De oude boerderij van Harry Muskee wordt een museum dat gewijd is aan de band Cuby & the Blizzards. Stichting Erfgoed Muskee heeft dat bekendgemaakt.

Cuby and the Blizzards in Grollo
Het museum komt in de boerderij in Grolloo waar Harry Muskee met zijn band in de jaren zestig verschillende bluesplaten opnam. De boerderij zal ingericht worden in de stijl van de jaren zestig. Er zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de geschiedenis van de band en de betekenis van de band voor de muziek in Nederland en Drenthe.

Cuby & the Blizzards werd in 1964 opgericht. Belangrijkste leden van de band waren destijds Harry Muskee, Eelco Gelling, Helmig van der Vegt en Herman Brood. Met het debuutalbum Desolation won de band direct een Edison. Twee bekende hits van de band zijn Window of my eyes en Appleknockers flophouse.

De band werd in 1972 opgeheven, maar werd hierna nog verschillende keren nieuw leven ingeblazen. Frontman Harry Muskee trad na 1972 onder meer op onder de namen Harry Muskee Band en later Muskee. Sinds begin jaren negentig treedt de band weer op onder de naam Cuby & the Blizzards en maken oud-leden als Herman Deinum, Helmig van der Vegt en Hans Lafaille weer deel uit van de band.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat het museum in juni geopend wordt. Die maand wordt Harry Muskee zeventig jaar.

Boek: Somebody will know someday – Herinneringen aan Cuby & The Blizzards

Cuby & the Blizzards + Window of my eyes

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: