Nederlandsche vogelen, 1770-1829

Nederlandsche vogelen, 1770-1829
Nederlandsche vogelen, 1770-1829

Expositie Topstukken KB

Het werk Nederlandsche vogelen verschijnt in vijf delen tussen 1770 en 1829. Het boek behandelt 250 inheemse vogelsoorten, die uitgebreid beschreven en op fraaie wijze afgebeeld zijn. Cornelis Nozeman schreef de teksten in het eerste deel en de afbeeldingen zijn van Christiaan Sepp, de beroemde natuurtekenaar. Latere delen zijn door anderen gemaakt: het vijfde deel verschijnt dan ook 59 jaar na het eerste!

Door de mooie vormgeving en de schitterende platen wordt Nederlandsche vogelen als een van de hoogtepunten van de Nederlandse boekillustratie beschouwd. Het is met een oorspronkelijke prijs van 525 gulden relatief gezien een van de duurste Nederlandse publicaties ooit. Alle delen kunt u online doorbladeren via www.kb.nl/bladerboeken/nederlandsche-vogelen

Vorige topstuk

- advertentie -

Naar de rubriek

 

Expositie Topstukken KB

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer Nederlandsche vogelen. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: