//

Buiten! Waar de vogels fluiten

Buiten! Waar de vogels fluiten, ca. 1925
Buiten! Waar de vogels fluiten, ca. 1925 (Koninklijke Bibliotheek)

Buiten! Waar de vogels fluiten is een zogenaamd fabrieksprentenboek: een goedkoop geproduceerd, in enorme oplage op de markt gebracht prentenboek, waarin doorgaans geen uitgever, drukker of illustrator vermeld staat. De achterkant is vaak bedrukt met reclame.

Buiten! Waar de vogels fluiten geeft een mooi tijdsbeeld: pa (met pijp) en ma (met pothoed en charlestonjurk) gaan met hun twee kinderen een paar dagen uit. De familie reist gezamenlijk in hun auto naar een meer en naar de bergen, ze gaan kamperen en ze hebben zelfs een draagbare radio bij zich, zodat pa kan genieten van “Hallo, hier Hilversum”. De auto lijkt uit een reclame weggereden te zijn en doet denken aan een model uit de jaren twintig/vroege jaren dertig.

Buiten! Waar de vogels fluiten, ca. 1925
Buiten! Waar de vogels fluiten, ca. 1925

Het boek is integraal te bekijken via de website van van de Koninklijke Bibliotheek. De afbeelding op de omslag van Buiten! Waar de vogels fluiten kunt u desgewenst laten printen op een luxe kaartenset, posters, canvas, plexiglas of aluminium. Zie: www.kb.nl/webwinkel.

Vorige topstukVolgende topstuk

 

Expositie Topstukken KB

Koninklijke BibliotheekVoor liefhebbers van geschiedenis en cultuur is er een unieke expositie te bezichtigen in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Uit de omvangrijke en meer dan tien eeuwen omspannende collectie van de KB selecteren de collectiespecialisten vier keer per jaar andere topstukken, die een gevarieerd beeld geven van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Op Historiek belichten we steeds een ander topstuk. Deze keer: Buiten! Waar de vogels fluiten. Een overzicht van alle geplaatste topstukken is hier te vinden.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: