Dark
Light

Nederlandse hoogleraar benoemd tot ereconsul museum Auschwitz-Birkenau

1 minuut leestijd
Auschwitz
Auschwitz (CC0 - Pixabay - iamanilozturk)

De Nederlandse bijzonder hoogleraar Holocausteducatie, Marc van Berkel, wordt later deze maand officieel geïnstalleerd als internationale ereconsul van het Museum Auschwitz-Birkenau. Dat meldt de Radboud Universiteit, waar de hoogleraar aan verbonden is.

Het Poolse museum, dat zich inzet om de bekendheid en kennis over de Holocaust behouden en verspreiden, had al twee ambassadeurs in Amerika en Spanje. De Nederlandse hoogleraar is de derde ereconsul die wordt geïnstalleerd. Van Berkel, die onderzoekt hoe de Holocaust in het Nederlandse onderwijs een betekenisvolle rol kan spelen voor nieuwe generaties, heeft ideeën over hoe hij het museum vooruit kan helpen.

Voor jongeren van nu is tachtig jaar erg lang geleden. Met de koppeling aan eigentijdse thema’s en toepassing van digitale technieken kunnen we in het onderwijs beter aansluiten bij de moderne belevingswereld van jongeren.

Museum Auschwitz-Birkenau lanceerde eind vorig jaar al online tours waarmee groepen met een echte gids ter plekke, het museum digitaal kunnen bezoeken.

×