//

Nederlandse toerist (16) steelt dakpan uit Pompeii

Pompeii
Pompeii (CC BY-SA 3.0 - Berthold Werner - wiki)

Een 16-jarige Nederlandse toerist is betrapt toen hij een dakpan uit de Romeinse stad Pompeii probeerde te stelen. Volgens Italiaanse media wilde de jongen de dakpan online verkopen om met de opbrengst een iPhone te kopen.

De jongen werd gesnapt door een Amerikaanse toerist die besloot de bewakers op de hoogte te brengen. De jongen is overgedragen aan zijn moeder, die naar verluidt woedend op hem was.

Toeristen proberen wel vaker Romeinse oudheden Italië uit te smokkelen. Soms krijgen de dieven overigens berouw. Eind vorig jaar besloot een 70-jarige vrouw uit Canada naar Pompeii af te reizen om een dakpan terug te brengen, die ze vijftig jaar eerder tijdens haar huwelijksreis uit de ruïnestad had ontvreemd.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: