Nederlandse toerist (16) steelt dakpan uit Pompeii

Een 16-jarige Nederlandse toerist is betrapt toen hij een dakpan uit de Romeinse stad Pompeii probeerde te stelen. Volgens Italiaanse media wilde de jongen de dakpan online verkopen om met de opbrengst een iPhone te kopen.

De jongen werd gesnapt door een Amerikaanse toerist die besloot de bewakers op de hoogte te brengen. De jongen is overgedragen aan zijn moeder, die naar verluidt woedend op hem was.

Toeristen proberen wel vaker Romeinse oudheden Italië uit te smokkelen. Soms krijgen de dieven overigens berouw. Eind vorig jaar besloot een 70-jarige vrouw uit Canada naar Pompeii af te reizen om een dakpan terug te brengen, die ze vijftig jaar eerder tijdens haar huwelijksreis uit de ruïnestad had ontvreemd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: